Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

LEKTORIRANJE -

Go to content

Main menu:

LEKTORIRANJE

PREDSTAVITEV

Sem Margit Berlič Ferlinc, prof. angleščine in slovenščine ter mladinska pisateljica. Z lektoriranjem sem se začela ukvarjati že v času študija. Lektoriranje mi predstavlja izziv in hkrati zadovoljstvo, obenem pa je to del mojega poklica. Lektoriram različne vrste besedil: seminarske, diplomske in magistrske naloge, članke, strokovna in umetnostna besedila, knjige, brošure, publikacije, spletne strani, revije in drugo gradivo. Potrudim se, da lektoriram v skladu z dogovorom in slogom naročnika.
Kot dobra lektorica pregledam tudi zunanjo zgradbo besedila ter opozorim na morebitne pomanjkljivosti: neustrezno označevanje odstavkov, nedoslednosti pri označevanju alinej, naslovov in podnaslovov, rabi krepkega ali poševnega tiska, poimenovanju tabel in slik ... Pozorna sem, da je vsebina povedi skladna in da se ujema s celotnim besedilom.

Pomembno je, da poskrbimo za naše pisne izdelke, če jih predstavljamo javnosti. Pregled strokovno usposobljenega lektorja je zato dobrodošla pomoč, ki nas lahko reši kakšne zagate pri predstavljanju našega dela.

Po lektoriranju vam pošljem dve verziji: eno z vidnimi popravki in drugo z vnesenimi popravki. Na domači naslov prejmete tudi vsa potrebna potrdila, izjave, fotokopijo diplome in podpisane obrazce – seveda brezplačno!  

lektoriranjeOstali ponudniki za lektoriranje:

 
Back to content | Back to main menu